Fiskgratäng med champinjoner och kaviar

Serverar: 4 portioner

En egen fiskgratäng kan du ha på bordet inom 30 minuter! Jämför det med de trista frysta köpegratängerna som tar minst lika lång tid. Dessutom blir din egen så oändligt mycket godare.

Ingredienser

  • 600 g rödspättafilé
  • 1 burk champinjonkräm
  • 1 näve färska champinjoner
  • 1 dl grädde
  • 1 burk svart stenbitsrom
  • Salt
  • Peppar
  • Dill
  • 1 dl fiskbuljong
  • 1 kg potatis
  • Mjölk till moset
  • Smör till moset
  • 2 äggulor
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skala och koka potatisen. Mosa den och blanda med mjölk och smör till gott, fast potatismos. Låt det svalna några minuter innan du rör ner 2 äggulor Smaka av med salt och peppar.
    2. Koka upp en bottenskyla fiskbuljong i en stekpanna. Vik fiskfiléerna dubbla och koka dem i 2-3 minuter i stekpannan.
    3. Skiva champinjonerna och fräs dem under tiden i en annan stekpanna. Rör ner grädde och champinjonkräm. Krydda såsen med salt och peppar. Ta upp fisken och låt den rinna av innan du lägger den i en gratängform.
    4. Klicka eller spritsa potatismoset runt om. Häll såsen över fisken. Lägg små klickar stenbitsrom över fisk och sås. Gratinera alltsammans i ugn, 200 grader i 10 minuter, eller tills moset fått färg. Naturligtvis kan gratängen förberedas i förväg.Garnera med citron och dillkvistar.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    The_mama97mia 11 januari 2010

    Hej! Jag blev bjuden på detta till lunch av en fd arbetskamrat i Linköping, sicket sammanträffande.... Hoppas allt är bra med dig Ingela! Kram Mia

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben