Min man bjöd på denna på våran första dejt. Jag föll pladask både för räkmoussen och mannen som hade lagat den...
Ingredienser
2 gelatinblad
200 g skalade räkor
1 rödlök
2 msk hackad dill
200 g kesella
1 tsk pressad citron
salt
peppar
1 dl vispgrädde
Instruktioner
- Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i ca 5 minuter.
- Ta undan några räkor till garneringen och hacka resten fint. Skala och hacka löken. Blanda kesellan med räkhacket, lök och dill. Smaksätt med citronsaft, salt och peppar.
- Krama ur gelatinbladen och smält dem över svag värme. Rör ner gelatinet i räkröran. Vispa grädden och rör till sist ner den. Fördela räkmassan i fyra vattensköljda koppar. Ställ dem kallt för att stelna i 3 timmar.
- Stjälp upp räkmoussen på ringar av grön gurka och garnera med räkor, ishavsrom och en dillkvist.
Liknande recept
Kommentarer (0)