Räkmousse

Serverar: 4 portioner

Tid: 3 timmar 25 minuter

Min man bjöd på denna på våran första dejt. Jag föll pladask både för räkmoussen och mannen som hade lagat den...

Ingredienser

  • 2 gelatinblad
  • 200 g skalade räkor
  • 1 rödlök
  • 2 msk hackad dill
  • 200 g kesella
  • 1 tsk pressad citron
  • salt
  • peppar
  • 1 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i ca 5 minuter.
    2. Ta undan några räkor till garneringen och hacka resten fint. Skala och hacka löken. Blanda kesellan med räkhacket, lök och dill. Smaksätt med citronsaft, salt och peppar.
    3. Krama ur gelatinbladen och smält dem över svag värme. Rör ner gelatinet i räkröran. Vispa grädden och rör till sist ner den. Fördela räkmassan i fyra vattensköljda koppar. Ställ dem kallt för att stelna i 3 timmar.
    4. Stjälp upp räkmoussen på ringar av grön gurka och garnera med räkor, ishavsrom och en dillkvist.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben