Räkmousse

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 2 timmar

Ett recept jag fått av min moster, som jag när jag blivit bjuden på det bara MÅSTE ha! Det smälter i munnen.

Ingredienser

  • 2 brk rom (lax-, löj- eller stenbitsrom)
  • 6 dl creme fraiche
  • 1/2 stor lök
  • 300 g räkor
  • 1/2-1 tsk sellerisalt
  • 7 st gelatinblad
  • Instruktioner

    Hacka räkorna och hacka eller riv löken. Rör ihop creme fraiche med rom, räkor och lök. Smaksätt med salt. Blötlägg gelatinbladen och smält på svag värme under omrörning. Rör ner räkblandningen. Häll i en vattensköljd form. Ställ i kylskåp 1-2 timmar.

    Liknande recept

    5
    3 h 25 min
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben