Räkmousse

Serverar: 4 portioner

En god förrätt

Ingredienser

  • 2 gelatinblad
  • 2 dl kesella gourmet
  • 1 1/2 dl grädde
  • 1 dl creme fraiche
  • 2 dl skalade räkor
  • 2 msk finhackad gräslök
  • 1 msk finhackad dill
  • 1 tsk pressad citron
  • salt
  • svartpeppar
  • Garnering
  • 4 msk löjrom
  • 4 dillvippor
  • Instruktioner

    Blötlägg gelatinbladen i vatten i 10 minuter. Krama ur vattnet och smält dom på svag värme i en gryta med 2 msk kall vatten. Blanda kesella, grädde och creme fraiche. Häll i det smälta avsvalnade gelatinet under kraftig omrörning. Hacka räkorna grovt. Vänd ner dom,gräslöken,dillen och citronsaften. Smaka av med salt och peppar. Fördela moussen i 4 glas och ställ i kylen minst 5 timmar för att stelna. Toppa med löjrom och en dillvippa.

    Liknande recept

    5
    3 h 25 min
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben