Räksoppa med vitlök, banan och curry

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

En spännande och mycket god soppa, med lågt kaloriinnehåll!

Ingredienser

  • 0,6 l frysta skalade räkor
  • 2 dl haricot verts
  • 15 cm purjolök
  • 0,5 banan
  • 2 st vitlöksklyfta, hackad
  • 2 dl Mini fraiche 5%
  • 2 burkar passerade tomater, á ca 400g
  • 3 dl vatten
  • 2 msk fiskfond
  • 2 msk grönsaksfond
  • 2 tsk curry
  • Färsk timjan
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Tina haricot verts och skär i ca 2 cm bitar. Skölj och skär purjon i tunna skivor. Skiva bananen och finhacka vitlöksklyftorna. Lägg alla ingredienser och kryddor i en kastrull. Vänta med räkorna.
    2. Låt några kvistar timjan koka med i soppan, men spara lite för dekoration. Rör om ordentligt och låt soppan koka ca 10-15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
    3. Tillsätt räkorna och låt allt bli varmt. Om man vill ha en tunnare soppa kan man tillsätta lite mer vatten. Servera med ett grovt bröd.
    4. En mildare soppa fås om man utesluter vitlök och tar en aning mindre mängd av curryn. Ännu barnsligare blir soppan om man använder mer banan och byter ut en del av de passerade tomaterna mot mjölk.
    5. Näringsvärde per portion: Kcal: 324 Kolhydrater: 38 g Protein: 22 g Fett: 9,5 g

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben