Nasi Goreng med vitlök och curry

Serverar: 4 portioner

Marinera köttfärsen i minst 15 minuter. Men det gör inget om den får stå i kylskåpet över natten.

Ingredienser

  • 350 g nötfärs
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 3 msk mango chutney
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 msk matolja
  • 3 dl basmatiris
  • Salt
  • 2 tsk curry
  • 1 msk matolja
  • 6 dl strimlad vitkål
  • 1 dl strimlad purjolök
  • 1/2 dl japansk soja
  • 150 g räkor utan skal
  • 4 ägg
  • 1 msk matolja
  • 2-3 annanasringar
  • Instruktioner

    1. Blanda nötfärsen med vitlök, mango chutney, sambal oelek och olja. Ställ kallt i minst 15 minuter.
    2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
    3. Bryn den marinerade köttfärsen i torr panna, salta och lägg den i en långpanna. Fräs det kokta riset och curryn i samma stekpanna med lite olja. Lägg riset i långpannan.
    4. Fräs till sist vitkål och purjolök i ett par minuter, salta och lägg tillsammans med ris och färs. Häll på sojan och lägg i räkorna, blanda och sätt in långpannan i ugnen på 100 grader för varmhållning.
    5. Vändstek äggen och lägg upp dem på nasi gorengen och servera.

    Liknande recept

    5
    40 min
    3-4
    2
    3.5
    40 min
    4

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Indonesisk matlagning
    Indonesier är förtjusta i maträtter med kycklig, höns, gris, ris och r...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben