Nasi Goreng med vitlök och curry
Marinera köttfärsen i minst 15 minuter. Men det gör inget om den får stå i kylskåpet över natten.
Ingredienser
350 g nötfärs
3 pressade vitlöksklyftor
3 msk mango chutney
1 tsk sambal oelek
1 msk matolja
3 dl basmatiris
Salt
2 tsk curry
1 msk matolja
6 dl strimlad vitkål
1 dl strimlad purjolök
1/2 dl japansk soja
150 g räkor utan skal
4 ägg
1 msk matolja
2-3 annanasringar
Instruktioner
- Blanda nötfärsen med vitlök, mango chutney, sambal oelek och olja. Ställ kallt i minst 15 minuter.
- Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
- Bryn den marinerade köttfärsen i torr panna, salta och lägg den i en långpanna. Fräs det kokta riset och curryn i samma stekpanna med lite olja. Lägg riset i långpannan.
- Fräs till sist vitkål och purjolök i ett par minuter, salta och lägg tillsammans med ris och färs. Häll på sojan och lägg i räkorna, blanda och sätt in långpannan i ugnen på 100 grader för varmhållning.
- Vändstek äggen och lägg upp dem på nasi gorengen och servera.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Indonesisk matlagning
Indonesier är förtjusta i maträtter med kycklig, höns, gris, ris och r...