Nasi goreng

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 40 minuter

En god variant. Antingen kör du som nedan eller blandar ner färdig kokt ris.

Ingredienser

  • Ca 1 kg fläskkött
  • Ca 500 g vitkålshuvud
  • 1 gul lök
  • Ca 1 msk curry
  • Ca 2 msk paprikapulver
  • 5 dl ris
  • 1 msk kinesisk soja
  • 2 dl räkor
  • 1 vitlöksklyfta
  • Salt
  • Peppar
  • Olja till stekning
  • Skivad ananas
  • Stekta ägg
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i mindre grytbitar och blanda det med curryn och paprikapulvret i en skål . Spar lite till riset.
    2. Bryn det okokta riset med curry och paprikapulver i ca 1 minut .
    3. Bryn köttet i en stekpanna och vispa ur spadet med lite vatten och häll över riset. Skär kålen i mindre bitar och bryn den med löken så den får lite färg och häll över i grytan.
    4. Ha i lite soya och vitlök, salta och häll på 8 dl vatten (gärna upplöst med 1 hönsbuljongtärning) och låt koka i 18 minuter och ha i räkorna sista 2 minuterna. Servera med stekt ägg och ananas.
    5. Smaklig måltid.

    Liknande recept

    3.5
    40 min
    4

    Kommentarer (2)

    monicadanell 19 oktober 2008

    Hej anders nu har vi ätit din nasi goreng jätte gott kommer att göra flera gånger tack för receptet det blir många poäng kram monica

    miramamman 1 maj 2010

    Hej och tack för ett gott recept. Jag hade aldrig provat nasi goreng förut och blev glatt överraskad. kommer att göra den fler gånger. dock hade jag in paprika och serverade utan ananas och ägg. Men det hade nog blivit ändå bättre med dom tillbehöver

    Relaterade Artiklar

    Indonesisk matlagning
    Indonesier är förtjusta i maträtter med kycklig, höns, gris, ris och r...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben