Nasi Goreng

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • 2 1/2 dl ris
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1-2 chilipeppar
  • 2 msk olja
  • 1 tsk stötta korianderfrön
  • 1 tsk farinsocker
  • 300 g nötkött, t ex rostbiff
  • 1/2 purjolök
  • 1 msk ketjap manis
  • 1/2 msk soja
  • 1/2-1 tsk salt
  • 400 g tinade räkor med skal
  • 2 ägg
  • 1 krm salt
  • 2 msk vatten
  • Instruktioner

    Skölj riset i kallt vatten och koka det. Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur chilipepparn - det blir mycket starkare med kärnor. Fräs lök och peppar i oljan. Tillsätt koriander och lite socker. Tillsätt det kokta riset och fräs ytterligare en stund. Strimla rostbiffen och stek den i lite olja. Skölj och strimla purjon, tillsätt till köttet och fräs alltsammans. Blanda kött och ris. Smaksätt med ketjap manis, soja och salt. Skala räkorna och blanda ner. Låt stå på svag värme. Vispa upp äggen med lite salt och vatten. Stek en stor tunn omelett eller två mindre. Skär omeletten i strimlor och lägg ovanpå risrätten.

    Liknande recept

    5
    40 min
    3-4
    2
    3.5
    40 min
    4

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Indonesisk matlagning
    Indonesier är förtjusta i maträtter med kycklig, höns, gris, ris och r...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben