Nasi Goreng

Serverar: 4 portioner

En supergod rätt som tom går hem hos barnen

Ingredienser

  • 400 gr Kycklingfilé
  • 2 portioner ris
  • 4 msk Olja
  • 3 Gula Lökar
  • 6 dl Strimlad Vitkål
  • 2 - 4 Vitlöksklyftor
  • 4 msk Curry
  • 1 tsk Salt
  • 1 Röd Paprika
  • 1 Grön Paprika
  • 3 tsk Paprikapulver
  • 2 tsk Soja
  • 100 gr Skalade Räkor
  • Instruktioner

    Om du inte redan har färdiglagat kycklingkött, tillaga kycklingköttet. Du kan använda alla delar på kycklingen; klubbor eller filéer. Koka 2 portioner ris enligt instruktion på förpackningen. (Vill man att det ska bli 6 portioner av detta recept så kan man ta 4 portioner ris istället, dock blir GI-värdet då högre.) Under tiden riset kokar gör du allt annat så att du när riset är klart kan blanda ihop det med riset. Skala och hacka lökarna. Skala av några blad på ett vitkålshuvud och skär i strimlor och dela sedan på tvären så att det blir små bitar. Det ska bli ungefär 6 dl hackad vitkål, det är inget du behöver mäta upp, se det bara som ett riktmärke när du hackar vitkålen. Värm en stekpanna till medelvärme med lite av oljan. Stek lök och vitkål. Pressa över vitlök. Strö över curry, vitlök och salt. Låt steka tillsammans på svag till medelvärme, det får inte bli bränt, lök och vitkål ska mjukna. Häll på mer olja om det ser torrt ut. Under tiden detta steker så passar du på att skära paprikorna i småbitar. Skär även köttet i mindre bitar. Tillsätt paprika och kött i stekpannan. Häll över räkorna. Häll även över paprikapulver och soya, blanda om och låt steka tillsammans ca 10 minuter. Smaka av och tillsätt ev mer av curry och salt. Blanda ihop med det färdigkokta riset. Servera!

    Liknande recept

    5
    40 min
    3-4
    2
    3.5
    40 min
    4

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Indonesisk matlagning
    Indonesier är förtjusta i maträtter med kycklig, höns, gris, ris och r...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben