Nasi goreng med bulgur

Serverar: 2 portioner

Tema matlåda med smalare mat. En rätt som kommer att tillagas fler gånger till matlådan. Det gick snabbt och smidigt att laga den.

Ingredienser

  • 1 dl fullkornsbulgur
  • 150 g strimlat magert griskött
  • 2 tsk rapsolja
  • 1 ½ tsk curry
  • 100 g strimald vitkål
  • 1 grovt riven morot
  • 1 klyftad rödlök
  • ½ röd paprika
  • ½ grön strimlad paprika (eller annan valfri färg)
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk soja
  • 1 dl räkor
  • 2 ringar ananas
  • Instruktioner

    1. Koka bulgurn. Bryn köttet i oljan tillsammans med curry. Tillsätt vitkål, morot, lök och paprika och låt det fräsa med tills det mjuknar. Smaksätt med vitlök, paprikapulver och soja och blanda ner den kokta bulgurn.
    2. Garnera med 1 dl rensade räkor + 2 skivor ananas (färsk eller konserverad i juice)

    Liknande recept

    5
    40 min
    3-4
    2
    3.5
    40 min
    4

    Kommentarer (1)

    lassegull 16 augusti 2011

    "Nasi Goreng" betyder bokstavligen "Stekt Ris". Idén med bulgur i stället för ris verkar ju kul - varför inte döpa maträtten till "Bulgur Goreng" - om inte annat än för folkbildningens skull?!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben