Räkspett med chilikryddad ärtpuré

Serverar: 4 portioner

Så läckert och gott - en förrätt som kan förberedas långt innan gästerna kommer!

Ingredienser

  • 1 hönsbuljongtärning
  • 3½ dl vatten
  • ½ dl hackad gul lök
  • 250 g frysta gröna ärter
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 dl créme fraiche
  • Paprikapulver
  • Chilikrydda
  • 12 skalade räkor
  • ½ pressad citron
  • Instruktioner

    1. Koka upp buljongtärningen med vattnet. Tillsätt lökhack och ärter. Koka 5 minuter. Mixa sopan slät. Tillsätt vitlök och créme fraiche, koka upp snabbt och ta bort från plattan. Smaka av med paprikapulver och chilikrydda.
    2. Droppa citronsaft över räkorna. Trä upp dem på 4 små spett. Portionera ut purén i glas och lägg på räkspetten över kanten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben