Underbar ärtpuré

Serverar: 2-3 portioner

Tid: 20 minuter

Detta tillbehör fann jag upp när jag var överhopad med isterband hemma och kylen i övrigt gapade tom. Löjligt gott!

Ingredienser

  • 1 dl grädde
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl vitt vin
  • ½ påse frysta ärtor
  • Salt
  • Peppar från kvarnen
  • 7-8 korn rosépeppar
  • Instruktioner

    1. Blanda vätskan i en kastrull och låt bubbla på svag värme en stund till smakerna gifter sig bra. Salta, peppra och smaka av efter hand så att du inte överkryddar. Mortla rosépepparkorn efter behag och addera, tillsammans med så mycket ärtor så att de precis täcks av ihopkoket - det skall vara trångt om saligheten för att purén sen skall få bra konsistens!
    2. Mixa när ärtorna blivit genomvarma. Sila purén, jobba med en sked eller slev för att all sås går vidare till andra sidan, så att bara ärtskal blir kvar i silen. Svårare än så var det inte att få till världens härligaste och framförallt i särklass vackraste tillbehör till middagen. Fantastiskt gott tillsammans med isterband!
    3. Du kan läsa hela artikeln här: http://njutmaten.blogspot.com/2009/11/kocken-pa-arten.html

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    60-70
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben