Räkspett med jordnötsdressing

Serverar: 1 portioner

Energi 519 kcal Fett 14 g Protein 35 g Kolhydrat 65 g Fibrer 6 g

Ingredienser

  • 200 g stora räkor med skal
  • 1 tsk olivolja
  • ½ tsk malen koriander
  • 1 krm gurkmeja
  • ½ citron
  • ¼ röd chili
  • ½ gurka
  • 1 msk jordnötter
  • 60 g kokta gröna linser
  • 150 g fänkål
  • Instruktioner

    Lägg räkorna i en sil och häll över kokande vatten. Ta bort skalet mitt på så att stjärtänden och huvudet fortfarande är kvar. Du har cirka 100 g räkor när du är klar. Sätt tre räkor på varje spett. Blanda olja med koriander, gurkmeja, rivet citronskal, finhackad chili och lite salt, och lägg räkorna i den här marinaden i 20 minuter, Lägg spett med marinad som lag i ugnen i 225 grader i 8 minuter. Hacka gurka i små bitar och hacka jordnötter grovt. Koka sedan linser enligt anvisningen på förpackningen. Blanda linser med gurka, jordnötter, fänkål i strimlor och lägg upp linssalladen med räkorna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben