Räktimbaler med tomatsalsa

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 40 minuter

Bjud timbalerna som en festlig kvällsrätt eller som förrätt till en fin middag.

Ingredienser

  • 500 g räkor med skal
  • 100 g röd stenbitsrom
  • 1 liten bunt dill
  • 2 msk konjak
  • 2 dl vispgrädde
  • 4 blad gelatin
  • Tomatsalsa
  • 2 tomater
  • 4 - 6 sardellfiléer
  • 1 msk kapris
  • ½ dl klippt persilja
  • ½ dl matolja
  • Pressad saft av ½ lime
  • Garnering
  • Lime
  • Instruktioner

    1. Skala räkorna och skär dem i mindre bitar. Lägg dem i en skål och häll konjak över. Täck med folie och ställ skålen kallt i minst 1 timme.
    2. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten i ca 5 -6 minuter.
    3. Pensla 4 -5 portionsformar med lite matolja.
    4. Klipp dillen.
    5. Krama ur gelatinbladen och smält dem på svag värme. Vispa grädden till skum. Rör ner gelatinbladen och rör om ordentligt.
    6. Tillsätt räkor med spad, ca 50 g stenbitsrom och dillen.
    7. Smaka av med salt och peppar.
    8. Fördela räkröran i portionsformarna och ställ dem kallt i minst 4 - 5 timmar, gärna över natten.
    9. Hacka tomaterna. Hacka sardeller och kapris fint. Klipp persiljan. Blanda samman alla ingredienserna till salsan. Smaka av med salt och peppar. Ställ såsen kallt.
    10. Stjälp upp räktimbalerna och toppa med resten av stenbitsromen. Garnera med lime. Fördela tomatsalsan runtom.
    11. Bjud rostat bröd till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben