Rågknäcke med chiafrön

Serverar: 2 portioner

Baka tunt och knaprigt knäckebröd i långpanna med nyttiga frön.

Ingredienser

  • ¼ paket jäst
  • 2 dl mjölk, fingervarm
  • 25 g smör, rumsvarmt
  • 1 msk ljus sirap
  • 1 tsk salt
  • 1½ dl grovt rågmjöl
  • ½ dl sesamfrön
  • 1 msk chiafrön
  • Ca 3 dl vetemjöl
  • Garnering
  • 1-2 msk chiafrön
  • Instruktioner

    1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt fingervarm mjölk och lös upp jästen i den. Tillsätt smör, sirap, salt, rågmjöl, sesamfrön, chiafrön och vetemjöl, lite i taget. Knåda ihop allt till en deg. Låt degen jäsa under bakduk i ca 1 timme.
    2. Sätt ugnen på 200 grader.
    3. Dela degen i två delar. Kavla ut en bit i taget, ca 2 mm, mellan två bakplåtspapper. Kavla sista varvet med en kruskavel. Ta bort det övre papperet. Lägg bröden på ugnsplåtar. Pensla degen med vatten och strö över chiafrön.
    4. Grädda en plåt i taget mitt i ugnen i 12-15 minuter. Låt bröden svalna på plåten. Bryt det sedan i lagom stora bitar.

    Liknande recept

    4
    2 h 30 min
    2
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben