Rajders köttfärsås

Serverar: 5 portioner

Tid: 30 minuter

Gott eget recept med smak av lök, svamp, fond och grädde.

Ingredienser

  • 130 gr bacon
  • 700 gr blandfärs
  • 1/2 st purjolök
  • 2 st vitlöksklyfta
  • 400 gr krossade tomater
  • 1 tsk tomatpuré
  • 400 gr skivade burkchampinjoner
  • 1 medelstor morot
  • 1 msk socker
  • 5 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk smör
  • 1 1/2 msk oxfond
  • 1 1/2 msk kantarellfond
  • 1 msk soja
  • 1 msk pizzakrydda
  • 2 tsk örtagårdskrydda
  • havssalt
  • finmalen svartpeppar
  • fint rågmjöl och vatten till redning
  • Instruktioner

    1. Stek klippt bacon och köttfärs så det blir brynt. Lägg det åt sidan.
    2. Slanta purjolöken, krossa vitlöken, häll av svampen, riv moroten. Stek allt blandat i en matsked smör i någon minut.
    3. Häll på krossade tomater, tomatpuré, grädden, socker, alla fonder, soja, örtagårdskrydda, pizzakrydda i en stor stekpanna. Koka upp allt hastigt.
    4. Häll över i stekpannan och lägg köttfärsblandningen i en stor kastrull och låt puttra minst 10 min under omrörning. Red eventuellt med fint rågmjöl och vatten, men koka då minst 10 min för att få bort mjölsmak. Smaka av med havssalt och peppar, koka upp, klart.
    5. Serveras med nykokt pasta och kanske en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben