Ranchgryta som i Texas

Serverar: 8 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

En verklig god och smakrik gryta

Ingredienser

  • 250 g rimmat fläsk skuren i bitar (2x2 cm)
  • 250 g rökt fläsk skuren i bitar (2x2 cm)
  • 300 g chorizo, valfri styrka skuren i 2 cm bitar
  • 900 kokta kidneybönor
  • 1 stor hackad rödlök
  • 4-5 vitlöksklyftor hackade
  • 1-2 spansk röd chili, urtagen och hackad
  • 2-3 tsk chipotlepasta
  • 1 brk passerade tomater á 400 g
  • 2 msk molassesocker eller farin
  • 3 msk oregano
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 tsk ingefära
  • 2 tsk senaps pulver
  • 2 msk worcestershire sauce
  • 2 oxbuljongtärningar
  • 1 dl hackad persilja till dekoration
  • 2 dl tjock yoghurt till serveringen
  • Svart peppar grovmalen
  • Salt
  • Tabasco sauce till servering
  • Instruktioner

    1. Stek det rimmade och det rökta fläsket i en stor stekpanna på medelvärme i 10-15 minuter eller tills den är krispig och gyllenfärgad, lägg det stekta fläsket på hushållspapper för att droppa av. I samma stekpanna, med flottet från fläsket steker man nu lök, vitlök och de olika chilin, stek dem tills löken är mjuk.
    2. Häll av hälften av fettet, häll chili och lök i en gryta, lägg i det stekta fläsket och resten av ingredienserna, låt det koka upp och sänk värmen så att den bara småkokar i ca 50 minuter eller tills den har önskad konsistens. Sist snabb steker man chorizon och lägger den i grytan. Låt vila minst 10-15 minuter innan servering, strö över hackad persilja. Klicka ca 1 msk tjock yoghurt. Bjud ett gott bröd till och en kall öl.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben