Het korvstroganoff á la Gill

Serverar: 12 portioner

Kanon om man är glad för starkt. Den är även mager.

Ingredienser

  • 2 falukorvsringar
  • 6 gula hackade lökar
  • 3 hackade röda paprikor
  • 1 strimlad purjolök
  • 10 dl 4% matlagningsgrädde
  • 2 köttbuljongtärningar
  • 12 portioner kokt fullkornsris
  • 1 burk Heinz tomatsoppa
  • 2 burkar krossade tomater
  • 1 knippe persilja till garnering
  • ½-1 dl sötsur chilisås
  • 2 dl Heinz chilisås
  • 3 msk ketchup
  • 2 burkar majskorn till serveringen
  • Svartpeppar
  • Pepparmix
  • Salt
  • Chilipulver
  • Paprikapulver
  • Texas grillkrydda
  • Cayennepeppar
  • Instruktioner

    1. Dela falukorven i lagom stora bitar och fräs dem i en stekgryta. Häll sedan i den gula löken och fräs igen.
    2. Häll i alla ingredienserna och krydda efter egen smak och låt stroganoffen puttra i 10 minuter.
    3. Koka riset under tiden.
    4. Lägg upp ris, stroganoff, majs på en tallrik och garnera med persilja.
    5. Tips:Jag brukar ha svamp och vitlök i också. Men jag har två kräsna barn så då tar jag det på sidan om, precis som med majsen. Späd ut med mjölk eller vatten om du vill ha mer sås.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Evia 5 januari 2009

    Detta är jätte gott.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben