Tonfiskröra al´a Gill

Denna röra är god till bakad potatis, baguetter och smörgåstårtor.

Ingredienser

  • 4 dl gräddfil
  • 4 burkar tonfisk i vatten a´170 gram
  • 4-5 msk sötsur chilisås
  • 1-2 knippor hackad dill
  • 15 cm strimlad purjolök
  • Salt
  • Pepparmix
  • Grovmalen svartpeppar
  • ½ hackad grön paprika
  • 1 hackad röd paprika
  • 5 msk chilisås
  • 4 msk lättmajonnäs
  • 1 burk majs 340 gram
  • 3 hackade gula lökar
  • Instruktioner

    1. Häll ut vattnet från tonfisken och lägg den i en bunke. Lägg i alla de andra ingredienserna i bunken och krydda efter egen smak. Blanda röran väl.
    2. Tips: Om man inte vill ha majs och parika i, så är det mycket gott att lägga gröna ärtor i, jag brukar även blanda räkor i denna tonfiskröran.

    Liknande recept

    Kommentarer (12)

    Ulrika91 5 juni 2009

    Låter gott! Men en fråga bara, det är hur mycket lök som helst i, ska verkligen vara lök på knippe, sen purjo och sen tre hackade gula lökar? Låter lite mycket. Men jag är en lökälskare så det kanske blir jättegott, får prova!

    Gillsan 5 juni 2009

    Hej! Jag har redigerat det jag hade skrivit knippe lök i stället för knippe dill så nu har jag rättat till felet. Hoppas det ska smaka.

    Evia 5 juni 2009

    Detta käkade jag hos dig idag och det var supergott.

    king200 6 juni 2009

    super redigt gott

    pelinax 14 januari 2010

    Så himla god röra. Vi hade den i smörgåstårtan. Succé. Tack så mycket.

    sabr0201 13 oktober 2010

    Jättegod!!

    ALCH 10 januari 2011

    Verkligen gott! Passade utmärkt till pastasalladen.

    sabina7 27 februari 2011

    Hej! För hur "många personer" är den röran enligt de mått du angett ?

    Josa79 19 november 2011

    Tänkte testa denna till smörgåstårta! Är det först sweet chili sås och sen vanlig tomatbaserad chilisås?

    anasofia1990 15 februari 2015

    Verkligen jättegod röra! Har gjort den till bakpotatis o till smörgåstårta. Dock har jag fått modifiera den lite eftersom jag har en sambo som inte gillar purjolök eller majs :P

    Gillsan 16 februari 2015

    Så kul att ni tyckte om den tackar så mycket :)

    Gillsan 16 februari 2015

    Den är toppen att använda till det mesta faktiskt ,,smaklig spis :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben