Härlig kycklingpasta á la Rachel Ray

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 30 minuter

Satt och tittade på Rachael Ray, som tillagade denna rätt. Att kycklingen kokas gör att rätten känns ganska lätt. Detta är både nyttigt och supergott!

Ingredienser

  • 1 morot, riven eller skuren i stavar
  • 2 små lökar, hackade
  • 1 stjälkselleri, hackad
  • 1 kyckling, utan ben
  • 4 lagerblad per kycklingbit
  • 1 liter vatten för kokning
  • Rosmarin, färsk
  • Timjan, färsk
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 dl torrt vitt vin/matlagningsvin
  • 2 dl mjölk
  • Till serveringen
  • Kokt bred bandpasta, gärna så bred som möjligt
  • Parmesan
  • Färsk basilika
  • Instruktioner

    1. Koka upp vattnet med den ena hackade löken tillsammans med lagerbladen. Tillsätt sedan kycklingen i kokningen, koka kycklingen färdig.
    2. Under tiden, stek den andra löken tillsammans med stjälksellerin och moroten, tills grönsakerna blir genomskinliga. Hacka rosmarin, timjan och vitlök, och lägg i stekningen. Salta och peppra. Häll sedan ned vinet.
    3. När kycklingen kokats färdigt, häll av den i ett durkslag och spara buljongen som skapats. När vätskan i stekpannan reducerats häller du ned en del av buljongen i stekningen. Strimla kycklingen och rör ned även denna. Häll i litet mjölk och låt det sedan sjuda i ca 10 minuter.
    4. Koka pastan ganska al dente. Blanda sedan ned den färdigsjudade såsen i pastan. Tänk på att blanda ihop pastan och såsen en bra stund, eftersom pastan på grund av sin 'al dentighet' absorberar vätskan i såsen. Blanda ned parmesan.
    5. Servera med hackad basilika (konfetti! :)) och lite riven parmesan på toppen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben