Randig Ostpaj

Serverar: 10 portioner

Här är ett recept på en ostpaj som lagas direkt i en långpanna. Fyllningen är lagd i olika rader så var och en kan välja sin favoritsmak.

Ingredienser

  • 5 dl vetemjöl
  • 150 g smör
  • 150g Kesella Mager kvarg
  • Fyllning
  • 300 g rökt skinka, bog eller kassler
  • 400 g broccoli
  • 4 tomater
  • 8 ägg
  • 5 dl Kelda matlagningsgrädde
  • 3 dl mjölk, 3%
  • 6 dl riven ost Arla Herrgård
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    Hacka ihop mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt Kesella och arbeta snabbt ihop degen. Tryck ut degen i en långpanna. Nagga med en gaffel . Låt den stå svalt 30 min. Sätt ugnen på 200 grader. Skär det rökta köttet i tärningar. Dela broccolin i bitar. koka den knappt mjuk i lättsaltat vatten. Skär tomaterna i skivor. Vispa ihop ägg, grädde och mjölk. Förgrädda pajskalet i 10 minuter. Strö ut osten. Lägg det rökta köttet, broccoli och tomater i rader . Krydda med salt och peppar.Häll över äggstanningen. Grädda i mitten av ugnen 35 - 40 minuter. Servera med sallad.

    Liknande recept

    4.8
    30 min
    6
    5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben