Randiga bagateller

Med mandel och potatismjöl blir resultatet lätta spröda kakor som passar på de flesta kaffebord.

Ingredienser

  • 25 g sötmandel
  • 100 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 ägg
  • ½ apelsin skal
  • 2 1/2 - 3 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Skålla och skala mandeln. Mal den i en mandelkvarn.
    2. Rör smör och socker vitt och poröst.
    3. Riv skalet av den halva apelsinen.
    4. Tillsätt ägg och apelsinskal. Rör ner den malda mandeln och potatismjölet.
    5. Dela degen i 32 lika stora bitar och rulla dem till bollar.
    6. Lägg dem på plåt med bakpapper.
    7. Doppa en gaffel i lite potatismjöl och tryck ett mönster på varje kaka.
    8. Grädda mitt ugnen ca 10-12 min Ugn 200g

    Liknande recept

    4.3
    1 h 45 min
    2
    5
    20-40
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben