Randiga kanelkakan

Serverar: 10-12 portioner

Tid: 1 timme 20 minuter

En saftig och god kaka med smarrig kanelfyllning

Ingredienser

  • 175 g smör
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 4 1/2 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 2 1/2 dl gräddfil
  • Fyllning
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk malen kanel
  • Ovanpå
  • 2 msk pärlsocker
  • Instruktioner

    Sätt på ugnen 175 g Smörj och bröa en form 1 1/2 liter, inte för vid. För att få formen högre fäst ett bakplåtspapper på kantens insida och låt det sticka upp ca 5 cm. Rör smör och socker vitt, tillsätt äggen ett i taget. Blanda alla torra ingredienser och rör försiktigt ner de i smeten varvat med gräddfilen. Blanda kanel och socker i en skål. Häll lite av kanel sockret i botten av formen. Varva sedan smet och kanelsocker, 3 lager av varje är lagom. Av sluta med kanelsocker och strö över pärlsocker. Grädda kakan i drygt en timme, ganska lång ner men ej i botten.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 45 min
    2
    5
    20-40
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben