Randiga krämkakan

Serverar: 12 portioner

Tid: 1 timme 10 minuter

En god kaka med chokladkräms fyllning.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 3 dl socker
  • 3 dl mjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl varmt vatten
  • KRÄMFYLLNING
  • 100 g smör
  • 100 g blockchoklad
  • 1 dl grädde
  • 3 msk vaniljsocker
  • Instruktioner

    Vispa ägg och socker pösigt. Rör sedan i resten av ingredienserna. Häll smeten i en smord och bröad avlång kakform. Grädda i 175 grader i ca 35-40 minuter. Låt kallna helt. Dela sen kakan i 3 bottnar. Blanda ingredienserna till krämen i en kastrull och låt sjuda ett par minuter. Bred den tunna krämen mellan bottnarna,tryck ihop och kyl kakan. Låt kakan stå och stelna innan den skärs upp.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 45 min
    2
    5
    20-40
    6

    Kommentarer (1)

    Danssofia 6 mars 2008

    jätt god och mäktig...denna kaka ska göras fler gånger.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben