Randiga mockasnibbar

Serverar: 24 portioner

Kaffe och choklad är en underbar kombination av smaker. Görs i långpanna.

Ingredienser

  • 150 gram smör
  • 2 st ägg
  • 3 dl strösocker
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 0,5 msk frystorkat kaffe
  • 1,5 dl mjölk
  • Mockakräm
  • 100 gram smör
  • 3 dl florsocker
  • 2 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 st äggula
  • 0,5 dl starkt kaffe
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Blanda mjöl, kakao och vanilj. Rör försiktigt ner det i äggsmeten, växelvis med kaffet, mjölken och smöret.
    3. Häll smeten i en smord och bröad långpanna, ca 25x35 cm. Grädda kakan i mitten av ugnen ca 20 minuter.
    4. Mockakräm: Smält smöret och låt det svalna. Blanda florsocker, kakao och vanilj. Rör ner smöret och äggulan. Tillsätt det kalla kaffet lite i taget under omrörning. Låt krämen stelna något så den blir bredbar.
    5. Bred krämen på den kalla kakan. Ställ den svalt så att krämen stelnar. Dela kakan på hälften. Lägg bottnarna på varandra, skär i rutor, som sedan delas i diagonalt.
    6. Dekorera snibbarna med mockabönor eller något annat kakpynt.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 45 min
    2
    5
    20-40
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben