Rårakor med bacon, lingon och crème fraiche

Serverar: 2 portioner

God husmanskost.

Ingredienser

  • 6 medelstora potatisar
  • 2 medelstora morötter
  • 2 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 1 msk mjöl
  • Salt
  • Peppar
  • 1 pkt bacon
  • 0,5 burk crème fraiche
  • Lingon
  • Instruktioner

    1. Riv potatis och morötter. Blanda ägg, mjölk, mjöl, salt, peppar.
    2. Häll mjölkblandningen över de rivna rotfrukterna. Värm en stekpanna och häll i en ganska stor klick röra. Stek tills den blir gyllenbrun.
    3. Stek även 1 pkt bacon.
    4. Till detta brukar jag röra ihop lingon och crème fraiche och ha till! ( passar även utmärkt till pannkakor/våfflor om man inte vill ha det så sött!)

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben