Rårörd lingonsylt
Serverar:
12 portioner
Sylt måste inte kokas för att smaka underbart. Rårörd är väl så gott!!!
Ingredienser
1 kg lingon, ca 17 dl
6 dl socker
1 tsk flytande atamon
Instruktioner
Rensa och skölj lingonen. Låt dem rinna av väl.
Tillsätt sockret och rör om med jämna mellanrum tills sockret lösts upp.
Häll upp på rena burkar eller i plastlådor med lock.
Vid längre tids förvaring i skafferi bör konserveringsmedlet atamon tillsättas. Fryser du sylten behövs inga tillsatser.
Det blir ca 12 dl.
Liknande recept
Rårörd svartvinbärssaft
4.7
3
5
Mjuk Pepparkaka med lingonsylt
4
10
1
Rårörd smultronsylt
Ingeborgs rårörda hallonsaft
5
10
1
Rårörd jordgubbssylt
5
30 min
1
5
Lingonsylt mald
Bovetetårta med lingonsylt och vispgrädde
1 h
12
7
Rårörd saft
3
2
Åkerbärssylt, rårörd
4
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!