Rårörd lingonsylt

En enkel och god sylt. Servera till kött- eller fisk eller använd till kakor och desserter.

Ingredienser

  • Ca 3 liter lingon
  • 15 dl strösocker
  • 2 kanelstänger el en bit färsk ingefära
  • Instruktioner

    1. Rensa och skölj bären eller låt djupfrysta bär tina. Lägg bär och socker i en matberedare. Använd knivbladet av plast och kör tills sockret har smält. Du kan också röra bären för hand, använd då en stor bunke och trägaffel.
    2. Bryt kanelen i mindre bitar eller hacka ingefäran grovt. Lägg bitarna i sylten och häll den i väl rengjorda burkar. I ett svalt utrymme håller sig sylten ett par månader. Den går också utmärkt att frysa in.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    lottanylund 17 april 2012

    Väldigt god (har njutit av den hela vintern), men lite väl söt. Kan man dra ner på sockret utan att hållbarheten blir lidande?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben