Rasmus morotsmuffins med kokos & kanel

Serverar: 12 portioner

Här är en nyttig muffinsvariant med morötter, kokos, kanel och fiberhavregryn.

Ingredienser

  • 1 dl fiberhavregryn
  • 1 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk kanel
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl kokosflingor
  • 1/2 dl rapsolja
  • 2-3 finrivna morötter
  • Instruktioner

    Värm mjölken 1 min i mikrovågsugn och häll den över fiberhavregrynen. Låt det stå och svälla 5 min. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vaniljsocker, bakpulver, kanel, vetemjöl och kokosflingor och rör sedan ner dem i smeten. Blanda ner olja, finrivna morötter samt havregryn och mjölk i smeten. Fördela i 12 st muffinsformar och grädda mitt i ugnen på 225°C i ca 15-20 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben