Raw food- Vanilj- och chokladchaipudding

Serverar: 1 portioner

Chokladsmakande chaipudding som även passar som dessert.

Ingredienser

  • 2 dl mandelmjölk
  • 2 urkärnade dadlar, eller 2 msk dadelpuré
  • 1 msk kakaopulver
  • ½ tsk äkta vaniljpulver
  • En liten nypa havssalt
  • ½ dl chaifrön
  • Topping
  • ½ dl frysta hallon, tinade och rörda
  • 1 msk kakaonibs
  • Instruktioner

    1. Mixa mandelmjölk, dadlar, kakaopulver, vaniljpulver och salt till en slät mjölk. Rör ner mjölk och chaifrön i en skål och låt stå i minst 15 minuter.
    2. Gelén som bildas runt fröna ger en halvfast konsistens. Puddingen kan förberedas dagen före och stå i kylen över natten.
    3. Toppa puddingen med hallon och kakaonibs.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben