Rawfood smulpaj med rå vaniljsås

Serverar: 1 portioner

Knaprighet möter sötma i denna goda rawfood pajen. Serveras med en läcker rå vaniljsås. Agavesirap upplevs som något sötare än vanligt socker.

Ingredienser

  • 1 dl mandel
  • 1 dl hasselnötter
  • 10 dadlar, urkärnade
  • 1 tsk äkta vaniljpulver
  • 1-2 tsk mald kardemumma
  • 1 tsk mald kanel
  • 1 dl kokosflingor
  • Eventuellt lite vatten
  • 2 paket frysta hallon och blåbär, á 225 g
  • Rå vaniljsås
  • 3 dl cashewnötter, gärna blötlagda
  • 3 dl vatten
  • ½ avokado
  • 1 tsk äkta vaniljpulver
  • 1 msk agavesirap
  • Garnering
  • Bär
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 40 grader.
    2. Mixa allt utom vatten och bär till en grövre konsistens. Blanda eventuellt ner lite vatten för att binda ihop massan. Bred ut massan på en plåt med bakplåtspapper och torka i ugnen i 4-5 timmar.
    3. Tina bären i en pajform. Strö över smulet och garnera med lite extra bär.
    4. Sås: Mixa cashewnötter och vatten. Tillsätt övriga ingredienser och kör till en slät sås.
    5. Servera pajen med den läckra vaniljsåsen.

    Liknande recept

    4.7
    20 min
    5-7
    11

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben