Red velvet cake

Serverar: 10 portioner

Den här kakan kommer ursprungligen från amerikanska södern , där den ofta serveras på bröllop.

Ingredienser

  • 2 stora rödbetor, ca 250g
  • 2 stora ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl majsolja
  • 1 dl gräddfil
  • 1 ½ tsk röd hushållsfärg
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 tsk mald kanel
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Frosting
  • 100 g naturell färskost
  • 250 g mascarponeost
  • 2 msk florsocker
  • ½ tsk vaniljsocker
  • Ev marsipanrosor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Skala och riv rödbetorna fint. Vispa ägg och socker pösigt, rör ner rödbetor, olja, gräddfil och hushållsfärg. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dem i smeten. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 45 minuter. Låt kakan kallna och lägg upp den på ett fat.
    3. Rör ihop alla ingredienser till frostingen. Bred frostingen över hela kakan. Garnera med rosor eller något annat romantiskt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben