Häromdagen kom en av mina gamla favoriträtter till heders igen. Jag har ju övergett den fettsnåla kosten och unnar mig numera grädde utan att tveka. Denna rätt är lättlagad och överraskande god.
Jag har bjudit gäster på denna rätt många gånger och det är faktiskt få som kan gissa hur den är kryddad.
Ingredienser
250 g renskav
2 lökar
1-2 msk kanel
1 msk paprikapulver
3 dl vispgrädde (minst)
2 msk tomatpure
(1 färsk paprika)
(200 g färsk svamp)
Salt
Peppar
Instruktioner
- Bryn lök och ev paprika och svamp. Bryn renskaven.
Salta och peppra.
- Bryn tomatpurén tillsammans med de övriga ingredienserna. Häll på en 3:a grädde.
Rör ner mycket kanel, mycket mer än du tror att du ska ha i - minst en matsked, gärna mer.
- Ta också rejält med paprikapulver, dock inte lika mycket som kanel.
Smaka av med ytterligare salt och peppar.
Jag har varierat detta recept med älgskav, köttfärs och grytbitar. Det blir också gott, men med renskav blir överlägset.
Liknande recept
Kommentarer (0)