Renskavsgryta med rosmarin

Serverar: 4 portioner

Värmande och snabblagad gryta som får smak av färsk rosmarin. Servera gärna med potatispuré och lingon.

Ingredienser

  • 240 g fryst renskav
  • 1 gul lök
  • 1 tsk hackad färsk rosmarin
  • 1 msk smör
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 dl gräddmjölk (hälften grädde och hälften mjölk)
  • ½ msk viltfond
  • 1 tsk majsstärkelse
  • Servering
  • Potatispuré
  • Lingon
  • Instruktioner

    1. Skala och finhacka löken. Skär den frysta renskaven i små bitar. Fräs renskav, lök och hackad rosmarin i smör. Salta och peppra. Tillsätt gräddmjölk, fond och majsstärkelse. Låt koka ihop under omrörning i ca 5 minuter.
    2. Servera renskaven med potatispuré och lingon.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben