Revbenspjäll i sötsur sås

Gott och enkelt att tillaga.

Ingredienser

  • 450 g revben, tunna eller tjocka
  • 1 grön paprika, strimlad
  • 1 gul lök, strimlad
  • 1 morot, strimlad
  • Vitlök
  • 1/2 tsk finriven ingefära
  • Marinad
  • 2 tsk soya
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Sås
  • 3 msk vit risvinäger
  • 2 msk socker
  • 1 msk soya
  • 1 msk ketchup
  • Instruktioner

    1. Blanda ingredienserna till marinaden med revbenspjällen i en skål och låt dra i minst 20min. Grilla revbenen i ugnen ca 15 min i 200 grader.
    2. Skär revbenen så att det blir lagom bitar, benet ska vara kvar.
    3. Förbered såsen med att blanda risvinäger, socker, soya och ketchup, ställ åt sidan.
    4. Hetta upp en wok eller en djup stekpanna med olja i och pressa vitlöken i , stek tills det börja dofta av vitlöken och tillsätt därefter ingefäran. Lägg i grönsakerna och stek det i ca 2-3 min. Tillsätt såsblandningen som du har förberett, koka upp lite svagt och tillsätt revbenen i och låt det puttra en stund tills det är genom varmt.
    5. Servera genast och med nudlar/pasta till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben