Ribs teriyaki

Serverar: 4 portioner

Älskar teriyaki! Kanon till stekt som grillat

Ingredienser

  • 1½ kg tunna revbensspjäll
  • 1 msk salt per l vatten
  • 1 tsk hela svartpepparkorn
  • 3 vitlöksklyftor
  • Teriyaki
  • 1 dl japansk soja
  • ½ dl risvinäger
  • ½ dl flytande honung
  • ½ sake
  • Instruktioner

    1. Lägg revbenen, kryddorna och vitlöken i en kastrull med vatten så att det täcker. Koka tills köttet börjar släppa från benen ca 1 timme.
    2. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ingredienserna till teriyakisåsen. Ta upp köttet och lägg i en ugnsfast form, pensla med teriyakisåsen och sätt in i ugnen i ca 20 minuter. Ös med spadet var femte minut. Ta ut när köttet har fått fin färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    HannasKokbok 3 december 2009

    underbart med en medlem som lyckats knåpa ihop en egen teriyakisås! stor eloge! Gott blev det med! Provade vegetariska råvaror till, mums!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben