Biff teriyaki

Serverar: 2 portioner

Med färdig teriyakisås gör du snabbt och lätt en japansk klassiker.

Ingredienser

  • 200 g lövbiff
  • ½ gul lök
  • 1 morot
  • 150 g svamp, t ex shiitake eller champinjoner
  • 100 g broccolibuketter
  • Salt
  • Peppar
  • 1 msk japansk soja
  • Ca: 2-3 msk teriyakisås
  • Instruktioner

    1. Strimla köttet. Skala och skiva löken tunt. Skala och strimla moroten fint. Ansa och skiva svampen. Dela broccolin i mindre bitar.
    2. Bryn köttet i lite matfett tills det har fått färg. Krydda med salt och peppar. Tag upp köttet.
    3. Fräs lök, morötter, broccoli och svamp i lite matfett tills löken är mjuk och glansig.
    4. Lägg tillbaka köttet och tillsätt soja och teriyakisås. Låt allt puttra samman några minuter. Smaka av. Bjud kokt ris till.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Lennart_58 27 augusti 2009

    Nam nam, 5p. Mums.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben