Riktigt heta räkor

Serverar: 5-6 portioner

Tid: 15 minuter

Man kan göra denna förrätt eller tilltugg så stark eller svag man vill.

Ingredienser

  • 1 kg oskalade räkor
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 rödlök
  • 1-2 msk sambal olek
  • 2 msk smör
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 msk chilisås
  • 2 msk hummerfond
  • 3 dl grädde
  • Instruktioner

    1. Fräs vitlök och rödlök med smöret i en kastrull till de blir mjuk. Rör sedan i resten och smaka av med sambal olek. Tillsätt räkorna sist så de inte blir seg.
    2. Lägg sedan på rostat bröd. Njut med kniv och gaffel.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    marnde 1 januari 2009

    Detta var en fantastiskt god förrätt (eller kvällssnacks för den delen...) Våga ta i med hettan, det gör hela rätten.

    Dajmkulan 15 mars 2009

    Suveränt gott! Funderar på att göra den som pastasås nästa gång!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben