Rimmad kyckling

Serverar: 4 portioner

Tid: 17 timmar

Supergott. Saftigaste kycklingen som går att frambringa.

Ingredienser

  • 1 hel kyckling
  • Saltlake
  • 2 liter vatten
  • 6 msk salt
  • 2 tsk torkad rosmarin
  • 1 tsk torkad timjan eller kyndel
  • Glasyr
  • 2 msk japansk soja
  • 2 msk ljus sirap
  • 2 msk pressad citron
  • Instruktioner

    1. Koka upp alla ingredienser till saltlaken och låt den kallna.
    2. Lägg ner kycklingen i den kalla saltlaken och låt den stå i kylskåp eller matkällare i ca 15 timmar.
    3. Låt kycklingen rinna av i ett durkslag.
    4. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda glasyren och pensla kycklingen med ungefär hälften av den. Ställ undan resten så länge.
    5. Lägg kycklingen i en ugnsfast form och sätt in den i ugnen på mittfalsen. Ugnsstek i ca 25 minuter eller tills kycklingen fått fin färg.
    6. Sänk värmen till 150 grader. Pensla kycklingen med resten av glasyren.
    7. Stek kycklingen tills den är genomstekt (det tar ytterligare 35-45 minuter). Leden i kycklinglåret brukar bli sist klar, så stick med en kniv där och kontrollera att köttet är ljust och inte blodigt.
    8. Skär upp kycklingen eller servera den hel och skär upp vid bordet.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben