Rimmad torskrygg med rödbetskross och pepparrot

Serverar: 4 portioner

Rödbetor och pepparrot förgyller denna lyxiga fiskrätt. Att rimma torsken innan den serveras gör den otroligt saftig.

Ingredienser

  • Rimmad torsk
  • 4 portioner torskrygg, á ca 140 g
  • 1½ msk salt
  • 2 tsk socker
  • 5 dl vatten
  • Rödbetskross
  • 6 medelstora rödbetor
  • 5 medelstora mjöliga potatisar
  • 50 g smör
  • ½ dl mjölk
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 kruka dill
  • 65 g babyspenat
  • Pepparrotssmetana
  • 2 msk riven färsk pepparrot
  • 2 dl smetana
  • Instruktioner

    1. Tina torskryggen om den är fryst. Blanda salt och socker med vattnet och rör om så att det löser sig. Lägg fisken i saltlagen och låt den ligga i lagen 1 timme.
    2. Koka rödbetorna med skal tills de är mjuka. Skala och krossa dem grovt med en stöt eller träslev. Skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten. Häll av vattnet och krossa potatisen. Blanda rödbetorna med potatisen. Rör ner smör och varm mjölk. Smaksätt med salt och peppar. Hacka dillen fint.
    3. Sätt ugnen på 125 grader.
    4. Lägg torsken i en ugnssäker form. Sätt den mitt i ugnen i ca 15 minuter eller tills innertemperaturen är 56 grader.
    5. Skala och riv pepparroten. Blanda smetana med pepparrot. Smaksätt med salt och nymald svartpeppar.
    6. Värm försiktigt rödbetskrosset, vänd ner spenat och hackad dill.
    7. Servera torsken med rödbetskross och pepparrotssmetana.

    Liknande recept

    5
    3 d 1 h 30 min
    3

    Kommentarer (2)

    irrevirre 26 april 2015

    Jättegott, fräscht och enkelt att göra. Tog mig friheten att lägga till en bild.

    Fin 26 april 2015

    Vad roligt att du tyckte det :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben