Ris, lök, buljong och banan
Låter inte speciellt gott men pröva! Jag har bjudit många på det och alla förundras över att det är gott!
Jag är uppväxt med rätten och mina fyra nu vuxna barn är det också. De frågar ofta om vi inte kan ha det när de kommer på besök.
Ingredienser
3 dl ris ( gärna Jasmine eller Basmati ris)
5 dl vatten
2 krm salt
10-20 lök ( gärna små gula) mängd beroende på storlek
1 liter vatten
3 buljongtärningar (grönsaks-, kalv-, höns- eller ox)
3 st bananer
Instruktioner
- Koka ett lite kladdigt ris exempelvis Jasmine eller Basmati efter beskrivningen på förpackningen.
- Under tiden skalar och steker man små halverade lökar i lite smör eller margarin och häller på lite buljong som de får koka mjuka i.
- Sedan gör man en stark buljong (gärna Bovril om man får tag i den buljongen) och serverar rätten med skivad banan.
- Som sagt... låter inte gott men är det!
- Lycka till!
Liknande recept
Kommentarer (4)
Relaterade Artiklar
Indonesisk matlagning
Indonesier är förtjusta i maträtter med kycklig, höns, gris, ris och r...
Du har rätt - det låter inte speciellt gott, men det måste ju provas framöver. Bra med schalottenlök antar jag?
Japp, fungerar säkert! Lycka till!
Går bra med typ steklök och mindre lökar också! Nu har faktiskt en utav sönerna (som är kock) tipsat mig om att man steker löken i halvor lite lätt, sedan häller man på all buljongen och låter löken koka färdigt i den. På så sätt får buljongen en härlig arom av löken också! Ja prova! Det är väldigt gott!
MYCKET gott enkelt och billigt! överraskande!!