Ris, lök, buljong och banan

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Låter inte speciellt gott men pröva! Jag har bjudit många på det och alla förundras över att det är gott! Jag är uppväxt med rätten och mina fyra nu vuxna barn är det också. De frågar ofta om vi inte kan ha det när de kommer på besök.

Ingredienser

  • 3 dl ris ( gärna Jasmine eller Basmati ris)
  • 5 dl vatten
  • 2 krm salt
  • 10-20 lök ( gärna små gula) mängd beroende på storlek
  • 1 liter vatten
  • 3 buljongtärningar (grönsaks-, kalv-, höns- eller ox)
  • 3 st bananer
  • Instruktioner

    1. Koka ett lite kladdigt ris exempelvis Jasmine eller Basmati efter beskrivningen på förpackningen.
    2. Under tiden skalar och steker man små halverade lökar i lite smör eller margarin och häller på lite buljong som de får koka mjuka i.
    3. Sedan gör man en stark buljong (gärna Bovril om man får tag i den buljongen) och serverar rätten med skivad banan.
    4. Som sagt... låter inte gott men är det!
    5. Lycka till!

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    frucaos 5 december 2008

    Du har rätt - det låter inte speciellt gott, men det måste ju provas framöver. Bra med schalottenlök antar jag?

    Majkan 5 december 2008

    Japp, fungerar säkert! Lycka till!

    Majkan 26 juli 2012

    Går bra med typ steklök och mindre lökar också! Nu har faktiskt en utav sönerna (som är kock) tipsat mig om att man steker löken i halvor lite lätt, sedan häller man på all buljongen och låter löken koka färdigt i den. På så sätt får buljongen en härlig arom av löken också! Ja prova! Det är väldigt gott!

    elkipelki 10 oktober 2013

    MYCKET gott enkelt och billigt! överraskande!!

    Relaterade Artiklar

    Indonesisk matlagning
    Indonesier är förtjusta i maträtter med kycklig, höns, gris, ris och r...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben