Ris och kycklinggratäng

Serverar: 4-6 portioner

Toppengod

Ingredienser

  • 1 grillad kyckling
  • 2 dl ris
  • 500 g grönsaksblandning (ärtor, majs och paprika)
  • 1 burk svamp
  • Sås
  • 3 msk vetemjöl
  • 4 dl mjölk
  • 1 buljongtärning
  • 2 msk senap
  • 1 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Koka riset enligt anvis på paketet. dela kycklingen. Blanda riset och grönsakerna i en ugnssäkerform. Fräs svampen i lite matfett. Fördela kycklingen och svampen över riset.
    2. Blanda ingredienserna till såsen och låt den koka upp. Slå sedan såsen över kycklingen och strö över riven ost. Gratinera i 225 º i ca: 25 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    Bappi 17 september 2008

    Så enklet okonstlat god denna gratäng var! Tog Stångsparris i burk i stälet för grönsaker och det blev supergott. Ökade även på med lite mera ris och sås men smaken är som baken delad *fniss*

    Bappi 17 september 2008

    Jag blir galen när det inte går att rätta stavfel i kommentarer när man alltid har så bråttom. Enkelt var ordet och ingenting annat.

    Bappi 17 september 2008

    Enkelt och i stället ska det stå och ingenting annat 'storskratt*

    missmongo 14 oktober 2008

    låter enkelt o gott ska pröva det o sen ta med sig till jobbet ikväll =)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben