Ris och kycklinggratäng

Serverar: 4 portioner

Kycklingratäng med smak av ingefära och curry.

Ingredienser

  • 4 portioner kokt fullkornsris
  • 1 grillad kyckling
  • 1 skivad purjolök
  • 150 g skivade champinjoner
  • 2 msk smör
  • 4 dl turkisk yoghurt
  • 2 tsk curry
  • 1/2 krm malen chilipeppar
  • 1 tsk riven ingefära
  • 2 dl riven lagrad ost
  • 140 g bacon, strimlat och knaperstekt
  • Instruktioner

    1. Ugn 200º.
    2. Lägg det kokta riset i botten på en smord ugnssäker form. Bena ur kycklingen och skär köttet i bitar. Lägg kycklingköttet ovanpå riset.
    3. Fräs nästan all purjolök och skivade champinjoner i smör och lägg ovanpå kycklingen. Blanda turkisk yoghurt med curry, chilipeppar, ingefära och riven ost. Bred blandningen över purjolök och svamp.
    4. Gratinera i mitten av ugnen, ca 10 minuter. Strö över knaperstekt bacon och lite purjolök. Servera med grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    johangren 12 januari 2010

    Strålande recept, något annorlunda och inte det roligaste rent färgmässigt man kan ha på tallriken men verkligen jääättegott! Rekomenderar att testa, jag skippade Curryn rakt och och det gjorde absolut ingenting. Men låt oss säga att en färggrann sallad lyfter helhetsintrycket.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben