Risgryta på Indonesiskt vis

Serverar: 3-4 portioner

Enkel och god risrätt,lite lik Nasi Goreng.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • Olja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 350 g kalkonfärs eller kycklingfärs
  • 30 g färsk spenat
  • ½-1 tsk finhackad färsk chili
  • 4 dl kokt kallt ris
  • 1 dl hönsbuljong
  • Salt
  • Peppar
  • Tillbehör
  • 2 dl cashewnötter
  • 2 bananer
  • Mango chutney
  • Instruktioner

    1. Finhacka löken. Hetta upp olja i en vid panna eller wok. Fräs lök,pressad vitlök och färs några minuter tills det fått fin färg.
    2. Tillsätt spenat och chili och låt det mjukna. Blanda ner ris och buljong och låt riset bli genomvarmt. Krydda.
    3. Servera med cashewnötter,skivad bananer och mango chutney.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben