Risgryta på Indonesiskt vis
Serverar:
3-4 portioner
Enkel och god risrätt,lite lik Nasi Goreng.
Ingredienser
1 gul lök
Olja
2 vitlöksklyftor
350 g kalkonfärs eller kycklingfärs
30 g färsk spenat
½-1 tsk finhackad färsk chili
4 dl kokt kallt ris
1 dl hönsbuljong
Salt
Peppar
Tillbehör
2 dl cashewnötter
2 bananer
Mango chutney
Instruktioner
Finhacka löken. Hetta upp olja i en vid panna eller wok. Fräs lök,pressad vitlök och färs några minuter tills det fått fin färg.
Tillsätt spenat och chili och låt det mjukna. Blanda ner ris och buljong och låt riset bli genomvarmt. Krydda.
Servera med cashewnötter,skivad bananer och mango chutney.
Liknande recept
Lax och vitkål på Sötbollens vis
20 min
4
Indonesisk kycklinggryta
4.4
6
Indonesisk färsgryta med ananas
30 min
4
1
Indonesisk kycklingpasta (Viktväktare)
3.9
45 min
4
2
Heta räkor på mitt vis
30 min
4
Indonesisk fläskgryta
5
4
1
Indonesisk spätta
4.8
2
4
Indonesisk fläskfilé
4.5
4
1
Indonesisk morotssoppa
4.5
4
5
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!