Risotto med bacon och avokado

Serverar: 4 portioner

Tid: 5 minuter

Lätt, snabbt och relativt nyttigt

Ingredienser

  • 2 dl avoriris eller långkornigt ris
  • 4 dl grönsaksbuljong
  • 2 dl majskorn
  • 1 pkt knaperstekt bacon i tärningar
  • 1 avokado
  • 5 soltorkade tomater
  • 2 msk hackad basilika
  • 2 msk pinjenötter
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 tsk olja
  • salt
  • peppar
  • Instruktioner

    Koka riset i buljongen. Lägg ner majskornet då det bara återstår 2 min av koktiden. Skär avokado och det tillagade baconet och vänd ned i riset. Hacka tomaterna och blanda dem med basilika, gräslök,pinjenötter och vitlök. Krydda efter smak med salt och peppar. Droppa över oljan, rör om och rör ned detta i riset. Servera med sallad och bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    karin_asa1980 21 oktober 2009

    Gräslök?? Står inte hur mycket??

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben