Här kan du använda din frysta eller torkade karljohanssvamp i en krämiga risotto med smak av rosmarin. Har du trattkantareller passar det också bra.
Ingredienser
2 dl fryst eller torkad svamp, gärna karljohan, ca 5 dl färsk
1 liten finhackad lök
1 selleristjälk
1 kvist rosmarin
2½ dl risottoris, t ex carnaroli
ev 1 dl vitt vin
ca 7 dl grönsaksbuljong
Salt
Peppar
1 msk smör
1 dl färskriven lagrad ost, gärna parmesan
Barnen åt med god aptit (inte SÅ vanligt), medan vi vuxna mest tyckte att den var acceptabel. Jag blir nog besviken över att det smakar så lite svamp om den, med tanke på hur mycket svamp det är i den. Använde rödlök och hoppade över sellerin. Trattisar blev det, för inte har vi karl-johansvamp inte!
Vi bytte ut svampen mot julskinksresterna och uteslöt vinet. Tog i ärtor och majs och morötter. Glömde att ta upp rosmarinkvisten,men det gjorde inget utan vi mumsade i oss den nyttiga rosmarinen oxå:-) Det blev en väldigt god risotto som både minstingen och den älsta gillade Nästa gång prövar vi i vin och svamp