Rispapperspaket med mango

Serverar: 4 portioner

De här exotiska små paketen förenar fruktig söt mango med eldig chili.

Ingredienser

  • 1 msk sesamolja
  • 50 g risottoris
  • 3 dl grönsaksbuljong
  • Salt
  • 4 salladslökar
  • 1 lime
  • 1 röd chili
  • 1 mango
  • 12 ark rispapper (16 cm)
  • Instruktioner

    1. Hetta upp oljan i en kastrull, tillsätt riset och stek det glansigt under omrörning. Tillsätt buljongen, salta, låt riset svälla under lock på svag värme ca 25 minuter.
    2. Ansa salladslöken, skölj och hacka den. skölj limefrukten i hett vatten, torka av den, riv skalet och pressa ut saften. Halvera chilifrukten på längden, kärna ur, skölj och skär i så små tärningar som möjligt.
    3. Blanda 2 msk hackad salladslök och limesaft med lite chilihack och ställ åt sidan. Rör ner resten av salladslöken, chilin, limesaften i det färdiga riset.
    4. Skala mangon, skär loss fruktköttet från kärnan i klyftor. Lägg de snyggaste klyftorna (ungefär hälften av fruktköttet) åt sidan, skär resten i små tärningar och vänd ner i riset.
    5. Lägg ut rispappersarken ett och ett på fuktiga kökshanddukar, spreja över vatten och täck med fuktiga handdukar. Låt rispapperet mjukna några minuter.
    6. Lägg 1 dryg matsked ris i papperet, vik ihop till små paket, bind gärna ihop dem med blancherade lökstrimlor.
    7. Lägg upp på tallrikar med mangoklyftor, droppa över lite av salladslöksmarinad. Servera resten av marinaden till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben