De här exotiska små paketen förenar fruktig söt mango med eldig chili.
Ingredienser
1 msk sesamolja
50 g risottoris
3 dl grönsaksbuljong
Salt
4 salladslökar
1 lime
1 röd chili
1 mango
12 ark rispapper (16 cm)
Instruktioner
Hetta upp oljan i en kastrull, tillsätt riset och stek det glansigt under omrörning. Tillsätt buljongen, salta, låt riset svälla under lock på svag värme ca 25 minuter.
Ansa salladslöken, skölj och hacka den. skölj limefrukten i hett vatten, torka av den, riv skalet och pressa ut saften.
Halvera chilifrukten på längden, kärna ur, skölj och skär i så små tärningar som möjligt.
Blanda 2 msk hackad salladslök och limesaft med lite chilihack och ställ åt sidan. Rör ner resten av salladslöken, chilin, limesaften i det färdiga riset.
Skala mangon, skär loss fruktköttet från kärnan i klyftor. Lägg de snyggaste klyftorna (ungefär hälften av fruktköttet) åt sidan, skär resten i små tärningar och vänd ner i riset.
Lägg ut rispappersarken ett och ett på fuktiga kökshanddukar, spreja över vatten och täck med fuktiga handdukar. Låt rispapperet mjukna några minuter.
Lägg 1 dryg matsked ris i papperet, vik ihop till små paket, bind gärna ihop dem med blancherade lökstrimlor.
Lägg upp på tallrikar med mangoklyftor, droppa över lite av salladslöksmarinad. Servera resten av marinaden till.