Nästa gång du får ris över, spara det och gör dessa risplättar.Ungarna älskar dem.Serveras antingen med sylt eller socker&kanel.
Ingredienser
2-3 dl kokt, kall ris
2 dl mjöl
2 ägg
3-4 dl mjölk
1 nypa salt
Instruktioner
- Blanda ris och mjöl i en bunke. Rör runt så riset ej bildar klimpar. Blanda ner ägg och mjölk, lite i taget.
- Lägg en klick smet i pannan, typ en grytslev. Brukar få plats med 3 plättar på pannan. Grädda 2-3 minuter på varje sida.
- Servera med sylt eller kanel och socker.
Liknande recept
Kommentarer (3)
Dessa var bara så goda till och med min familj tyckte om dom mvh Lena
Så mumsigt goda :-)
Å, dumma dej! Jag gjorde dessa plättar till mina 40 dagisbarn (jobbar i kök på dagis) och nu är det ett himla tjatande var och varann dag om risplättar. Ungarna älskar dem.