Risplättar

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Nästa gång du får ris över, spara det och gör dessa risplättar.Ungarna älskar dem.Serveras antingen med sylt eller socker&kanel.

Ingredienser

  • 2-3 dl kokt, kall ris
  • 2 dl mjöl
  • 2 ägg
  • 3-4 dl mjölk
  • 1 nypa salt
  • Instruktioner

    1. Blanda ris och mjöl i en bunke. Rör runt så riset ej bildar klimpar. Blanda ner ägg och mjölk, lite i taget.
    2. Lägg en klick smet i pannan, typ en grytslev. Brukar få plats med 3 plättar på pannan. Grädda 2-3 minuter på varje sida.
    3. Servera med sylt eller kanel och socker.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    Lena 28 maj 2008

    Dessa var bara så goda till och med min familj tyckte om dom mvh Lena

    Bappi 28 januari 2009

    Så mumsigt goda :-)

    JennyMariaBrandstrom 30 maj 2011

    Å, dumma dej! Jag gjorde dessa plättar till mina 40 dagisbarn (jobbar i kök på dagis) och nu är det ett himla tjatande var och varann dag om risplättar. Ungarna älskar dem.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben