Risplättar med böckling

Serverar: 4 portioner

Har aldrig ätit plättar med ris i men det var väldigt gott. Här är ett recept med risplättar som serveras med böckling. 360 kalorier per portion

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 3 dl vatten
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 2 msk matlagningsgrädde
  • 3 dl kokt, kallt ris
  • ½ dl hackad gräslök
  • ½ tsk salt
  • 1 msk smör
  • Servering
  • 300 g rensad böckling, ca 6 stycken
  • ½ citron
  • Rivna morötter
  • Matyoghurt
  • Instruktioner

    1. Vispa samman äggen med vatten, mjöl och grädde till en klumpfri smet, tillsätt ris, gräslök och salt. Hetta upp lite av smöret i en teflonpanna. Klicka i smeten till små plättar. Stek plättarna ca 3 minuter per sida. Lägg dem undan för undan på ett serveringsfat.
    2. Lägg böcklingfiléerna på plättarna och garnera med tunna citronklyftor. Servera plättarna med böckling, rivna morötter och en klick matyoghurt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben