Pappas Risplättar

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Använd riset som blev över från gårdagens middag. Matiga pannkakor som passar till både mellis och helgfrukost. Barnen kan hjälpa till med att vispa plättsmeten.

Ingredienser

  • ca 5 dl kokt ris
  • 3 ägg
  • 1 - 2 dl mjöl
  • ½ dl mjölk
  • Smör
  • Instruktioner

    1. Rör ihop ris, ägg och mjöl. Späd med mjölk. Smält en rejäl klick smör i stekpannan. Klicka ut rissmeten, det ryms 4-5 plättar i en normalstor stekpanna. Stek på svag värme. Vänd plättarna när de har en fin gyllenbrun färg.
    2. Ringla på lite lönnsirap eller stö över färska bär vid servering.
    3. .

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben